Nijedan dan bez vesti : Elon Mask u Upravnom odboru kompanije Twitter

Pošto je za tri milijarde dolara postao vlasnik 9,2 odsto akcija kompanije Twitter i time njen pojedinačno najveći akcionar, neumorni američki milijarder Elon Mask ušao je u Upravni odbor Twitter-a.

Na vest o Maskovoj kupovini, vrednost akcije kompanije porasla je u ponedeljak za 27,02 odsto, a u utorak za još 2 odsto.

Od početka 2022.godine, tržišna vrednost kompanije Twitter porasla je za 19,50 odsto na 40, 82 milijardi dolara.

Pre nego što je obavio ovu kupovinu, Mask je medju korisnicima Twitter- a, u koje i sam spada, napravio neobaveznu anketu i saznao na njih 70 odsto nije zadovoljno nivoom doslednosti Twitter-a u sprovodjenju slobode govora, a toliki procenat bi voleo da može naknadno da ispravlja svoje tvitove.

Mask, koji je osnivač i suvlasnik kompanije za  proizvodnju električnih automobila Tesla, i kompanije za kosmička istraživanja Space X, najbogatiji je čovek na svetu sa 273 milijarde dolara, po proceni agencije Bloomberg.

Kako je preneo finanzen.net, kompanija Tesla je u prvom kvartalu 2022. godine nastavila da niže rekorde u isporuci električnih automobila.

Pošto je 2021.godine isporuke kupcima povećala za 87 odsto na 936 000 automobila, kompanija je isporuke u prvom kvartalu 2022.godine povećala, u odnosu na IV kvartal 2021.godine, za 1500 na 310 048.

U prodaji lidiraju jeftiniji modeli Model 3 i Model Y, dok je tokom prvog kvartala 2022.godine od većih i skupih Model S i Model X prodato samo 14 700 automobila.

Tesla ima fabrike na pet lokacija : u SAD, Kini, a nedavno je ta kompanija otvorila prvu fabriku u Evropi, u nemačkom mestu Grinhajde kod Berlina. Od investicije u Nemačkoj, od 5 milijardi evra, očekuje se da dostigne proizvodnju od 500 000 auta godišnje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com