Zdravko Ponoš napustio Narodnu stranku

Narodna stranka (lider Vuk Jeremić) saopštila je da je predsednički kandidat na izborima u nedelju 3.aprila Zdravko Ponoš istupio iz članstva u toj stranci.

Ponoš je Narodnoj stranci uputio mejl sledećeg sadržaja :

„Ovim putem vas obaveštavam da istupam iz Narodne stranke. Zdravko Ponoš“

„Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio i želimo mu sreću u budućem delovanju“, navodi se u saopštenju Narodne stranke objavljenom na njenom sajtu.

Zdravko Ponoš, diplomirani elektroinzenjer iz Beograda, kandidovala je za predsednika Srbije Grupa gradjana za ujedinjenu, pravednu i stabilnu Srbiju.

Prema preliminarnim rezultatima, dobio je na izborima 3.aprila 2022.godine 18,41 odsto glasova i tako zauzeo drugo mesto, iza kandidata Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, koji je osvojio 58,55 odsto glasova i tako u prvom krugu po drugi put postao predsednik Srbije, a ispred kandidata Koalicije za kraljevinu Srbiju-DSS Miloša Jovanovića, koji je osvojio 5,96 odsto glasova.

Ponoš je osvojio više glasova na predsedničkim izborima, nego što je koalicija koja ga je kandidovala osvojila na parlaentarnim izborima(13,69%).

U vreme kad je predsednik Srbije bio Boris Tadić, Zdravko Ponoš je bio načelnik Generalštaba Vojske Srbije, sa te funkcije je smenjen 2008.godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com