Objavljeno ime vlasnika i vozača kamiona eksplodiralog na Krimskom mostu!

Vlasnik kamiona International ProStar, koji je rano u subotu eksplodirao na Krimskom mostu, stanovnik je Krasnodarskog kraja Samir Jusubov, utvrdila je istraga, a prenosi Komersant.

On  u video priznanju tvrdi da je vlasnik samo formalno, a da ga stvarno koristi njegov rodjak 51 – godišnji Mahir Jusubov, poreklom iz Gruzije, ali odavno naseljen u Rusiji.

Mahir Jusubov se godinama bavi prevozom, a prema nekim podacima, kamion je registrovao na rođaka pošto je januara 2022.godine bio učesnik saobraćajne nesreće, koja se dogodila u Tatarstanu.

Na poslednje putovanje uputio se pošto je dobio porudžbu za dostavu partije traka za pakovanje u Simferopolj čiji je naručilac bila kompanija ТЭК – 34, registrovana u Uljanovsku čiji direktor je takodje identifikovan i, navodno, nije hteo da kaže bilo šta sem da saradjuje sa istragom.

Kamion je najpre bio u Armaviru u Gruziji i sad se ispituje kako je prešao granicu, a posebno kako je stupio na Krimski most čijim se vrhunskim i tehničkim obezbedjenjem hvalila Moskva.

Državna televizija Rusija 1 prikazala je u nedelju uveče video snimak kontrole kamiona – nije pobudio sumnju.

Inače, piše Komersant, kamion je u Simferopolj trebalo da stigne 7.oktobra, na sam rodjendan Vladimira Putina, ali je iz razloga koji nisu obelodanjeni dostava odložena za jedan dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com