Putin : Ukrajina pokušala da ošteti gasovod Turski tok

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je Ukrajina pokušala da ošteti deo gasovoda Turski tok, a tri puta je izvršila teroristički napad na nuklearku u Kursku.

„Specijalne službe Ukrajine ostvarile su već tri teroristička akta na Kurskoj nuklearnoj elektrani u Rusiji, više puta prekidajući linije visokog napona elektrane. Kao rezultat trećeg takvog terorističkog akta, istovremeno su oštećene tri takve linije“, rekao je Putin pred stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.

„Preduzetim merama šteta je u najkraćem roku likvidirana, bilo kakve ozbiljne posledice nisu dopuštene“, rekao je Putin.

„Izvršen je i niz drugih terorističkih akata i pokušaja sličnih prestupa u odnosu na objekte elektroenergetske i gasnotransportne infrastrukture naše države, uključujući pokušaj oštećenja na jednom delu gasovoda Turski tok“, nastavio je ruski predsednik.

On je ocenio da je “ kijevski režim svojim delovanjem faktički sebe stavio u istu ravan s medjunarodnim terorističkim formacijama i najodioznijim grupacijama“, pa je jutros na predlog Ministarstva odbrane i po planu Generalštaba Rusije nanesen masovan udar visokopreciznim oruzjem velikog dometa vazdušnih, morskih i drumskih snaga po objektima energetike, vojne uprave i veza Ukrajine“.

Ukoliko se teroristički napadi po teritoriji Rusije nastave, rekao je Putin, Rusija će odgovoriti žestoko i primereno opasnosti koja joj preti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com