Pozovi Putina i reši sve probleme

„Direktna linija“, tokom koje je predsednik Vladimir Putin lično saslušao obraćanja građana, već je prema tradiciji podstakle strukture vlasti sa različitih nivoa da hitno reše nekoliko pitanja.

putin

Problemi sa putevima

Prvo pitanje za predsednika Rusije ticalo se lošeg stanja puteva u Omsku, gradu koji ove godine obeležava 300 godina postojanja. Nakon toga, za 24 časa je popravljeno 4.000 kvadratnih kilometra puta u ovom gradu, saopšteno je na sajtu Opštine Omsk.

Radovi na popravci puteva u Omsku vođeni su u svim administrativnim okruzima dan i noć. Izliveno je skoro 370 tona asfalta, a korišćeno je i više od 700 tona drugih materijala, prenosi Sputnjik.

„Remontni radovi će se, uzimajući u obzir vremenske uslove, voditi bez prekida, 24 časa, uključujući naredni vikend“, navodi se u saopštenju gradske administracije.

Činovnici iz Omska su kao odgovor na pritužbe meštanke koja se požalila predsedniku Vladimiru Putinu na loše puteve saopštili da će do 1. maja 2016. godine popraviti više od 20 puteva.

Suviše mlad

Dečak Ilja iz Jaroslavske oblasti, koji ide u peti razred osnovne škole, pitao je predsednika zašto ga zbog malog broja godina ne primaju u kamp za obdarenu decu „Artek“ i „Sirijus“. Predsednik je obećao da će popraviti situaciju.

„To je očigledan propust koji govori o tome da oni koji organizuju ovaj posao nisu bili vunderkindi. Ispravićemo to“, izjavio je Putin.

Guverner Jaroslavske oblasti Sergej Jastrebov odmah je naložio da se ukaže pomoć Ilji, a uprava za obrazovanje regiona je saopštila da se dečak nalazi na rezervnom spisku učenika koji ovog leta treba da idu na odmor u „Artek“.

U samom „Arteku“ su pretpostavili da problem nije u uzrastu već u regionalnom sistemu obrazovanja.

Ropski položaj

Žalbe na neisplaćivanje zarada su tokom „direktne linije“ stigle iz nekoliko regiona: Severne Osetije, Sahalinske i Čeljabinske oblasti.

Radnici ribarskog kombinata sa ostrva Šikotan u Sahalinskoj oblasti ispričali su da se na ostrvu nalaze u „ropskom položaju“. Nekoliko meseci im nisu isplaćene plate, a čak ne mogu ni da napuste ostrvo — nemaju novca. Obraćanje Tužilaštvu, prema rečima radnika, nije donelo rezultate.

Obraćanje predsedniku direktno pokazalo se efikasnije. Kao odgovor na Putinov zahtev da se reši ovaj problem, Državno tužilaštvo je saopštilo da je zamenik državnog tužioca Rusije Jurij Guljagin već u petak otišao na Sahalin da lično razgovara sa građanima. Istražitelji su počeli proveru pretnji na račun radnika.

U regionalnom tužilaštvu su naveli da je u martu pokrenut postupak zbog neisplaćivanja plata u tom preduzeću i da u ovom trenutku ono gasi dugove. U okviru krivičnog postupka pokrenuta je tužba protiv generalne direktorke Natalije Kaškarove. Sopstvenu istragu su pokrenule i vlasti.

Preduzeće „Uralvagonpricep“, čiji radnici su se takođe obratili predsedniku sa žalbom zbog kašnjenja plate, već je isplatilo plate za februar, a do 25. aprila će isplatiti plate za mart, saopštio je zamenik guvernera Čeljabinske oblasti Ruslan Gatarov.

U Severnoj Osetiji, istražitelji su počeli proveru kompanije „BTS-Gidrostroj“. Ministar za rad i socijalnu zaštitu Maksim Topilin naložio je da se izvrši provera u svim regionima iz kojih su pristigle žalbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com