Saudijci prete: Rasprodaćemo svu imovinu u SAD

Saudijska Arabija je zapretila da će rasprodati svoju imovinu u SAD ako je optuže za umešanost u napade 11. septembra, prenosi Sputnjik.

terorizam

Vlasti Saudijske Arabije su zapretile administraciji predsednika SAD Baraka Obame da će rasprodati imovinu u SAD u vrednosti od 750 milijardi dolara ako Kongres usvoji zakon koji omogućava da se sudi saudijskoj Vladi za umešanost u terorističke napade 11. septembra, piše list Njujork tajms.

Šef Ministarstva inostranih poslova Saudijske Arabije Adel el Džubeir, kako tvrdi Njujork tajms, zapretio je SAD tokom posete Vašingtonu u martu ove godine, naglasivši da će Saudijska Arabija biti prinuđena da proda vrednosne papire i drugu imovinu u vrednosti od 750 milijardi dolara u slučaju pojave mogućnosti njihovog zamrzavanja od strane američkog suda.

Prema informacijama lista, Obamina administracija je razgovarala sa kongresmenima i pokušavala da ih ubedi da povuku zakon zbog pretnje po diplomatske i ekonomske posledice.

Ranije je bivši senator Bob Grem, koji učestvuje u istrazi tragedije, izjavio da će Obama u narednih 60 dana doneti odluku o objavljivanju tajnih dokumenata koji se tiču istrage terorističkih napada 11. septembra 2001. godine u Njujorku.

Prema tvrdnjama televizije, 28 stranica iz materijala istrage može ukazivati na umešanost Saudijske Arabije u napade.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com