UNHCR poziva Veliku Britaniju da ne smešta Ukrajinke kod muškaraca – samaca

Komesarijat UN  za izbeglice pozvao je Veliku Britaniju da bolje kontroliše privatni smeštaj ukrajinskih izbeglica i izbegava da same žene ili majke s decom smešta kod muškaraca – samaca, objavio je Gardijan.

UNHCR tvrdi da ima izveštaja o ugroženosti Ukrajinki od takvih muškaraca, pa se savetuje da se same žene ili majke sa decom smeštaju u porodice ili kod parova.

Velika Britanija je pokrenula program „Homes for Ukraine“ u okviru koga su Britanci pozvani da ukrajinskim izbeglicama  na najmanje 6 meseci ponude sobu, stan ili kuću za smeštaj.

Kako prenosi ARD, stigle su stotine hiljada ponuda, ali su britanske vlasti  dosad odobrile ulazak u Veliku Britaniju samo 12 000 ukrajinskih izbeglica.

Sredinom marta je nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo da je pojačalo policijsko prisustvo na železničkoj stanici u Berlinu u cilju zaštite žena izbeglica iz Ukrajine. Jer je, saopštilo je to ministarstvo, registrivano više slučajeva „dubioznih ponuda za stanovanje ili prenoćište ukrajinskim ženama“ po prispeću u taj grad, a sa namerom eksploatacije, prinudne prostitucije ili trgovine ljudima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com