Amerikanci pronašli 8 tona kokaina, od kojih su im 2 potonule

Američka obalska straža 18. jula je pronašla polu-podmornicu na sopstveni pogon u kojoj se nalazilo 8 tona kokaina vrednog više od 180 miliona dolara.

A Coast Guard Cutter Stratton boarding team opens the bridge of a self-propelled semi-submersible interdicted in international waters off the coast of Central America, July 19, 2015. The Stratton’s crew recovered more than 6 tons of cocaine from the 40-foot vessel. (Coast Guard photo courtesy of Petty Officer 2nd Class LaNola Stone)

Narko-podmornicu, kako su je prozvali mediji, uočio je avion američke mornarice, koji je patrolirao na pučini Tihog okeana, nekih 320 kilometara južno od Meksika.

Kada je brod obalske straže iz Alamede (Kalifornija) došao do polu-podmornice, na njoj su zatečena četiri lica, kao i 275 pakovanja kokaina. Vađenje polu-podmornice iz vode i stavljanje na brod nije bilo moguće, pa je odlučeno da u njoj od ukupno 8 tona, ostane 2 tone kokaina, kako bi mogla normalno da pluta dok je brod vuče. Ipak, u jednom momentu u polu-podmornicu je ušla voda, što je na kraju rezultovalo potonućem tog plovila, ali i ostavljenog kokaina.

Inače u ovom području Tihog okeana je samo od maja ove godine zaplenjena droga u vrednosti od 540 miliona dolara, prenosi CBS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com