Amerikanci se naoružavaju, pokušavaju da preduhitre Obamu

Prodaja oružja u Americi beleži veliki rast od kako je predsednik Barak Obama predstavio mere koje imaju za cilja da ograniče dostupnost oružju, piše BBC.

nećete nas razoružati

Deonice poznatih oružara „Smith & Wesson“ i „Sturm Ruger“ beleže ogromni rast od kako je vest dospela u medije. A, u ponedeljak „Smith & Wesson“ je saopštio da očekuje da će tokom novembra, decembra i januara prodati oružje vredno 180 miliona dolara, što je za 25 miliona više od ranije procene.

„Prodaja je jača od očekivane i inventar naših distributivnih magacina je izuzetno smanjen“, saopštio je „Smith & Wesson“, a američki mediji tvrde da je potražnja toliko porasla da poznati oružar ne može da se nosi sa njom.

Takođe, „Smith & Wesson“ je objavio u decembru da im je neto profit u avgustu, septembru i oktobru bio tri puta veći nego u istom periodu 2014.

Nacionalni sistem za proveru kupca oružja obnarodovao je da je u decembru prošle godine obavio 38 odsto više provera nego u istom mesecu 2014.

U ponedeljak, Bela kuća je predstavila dugo najavlljivani predlog koji predviđa strožije mere prilikom prodaje oružja. Prema novom predlogu, prodavci oružja na sajmovima i preko interneta moraće da imaju licencu, što do sada nije bio slučaj. Takođe, i kupci će morati da prođu dalkeo rigorozniju proveru nego do sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com