Apple Watch želi 40 odsto vlasnika iPhone-a

Oko 40 odsto punoletnih vlasnika iPhone-a u SAD želi da kupi novi proizvod najvrednije kompanije na svetu – pametni sat Apple Watch, pokazala je anketa Rojtersa i Ipsosa.

Da su upravo vlasnici iPhone-a najbitnija ciljna grupa Apple-a svedoči podatak da ih samo u SAD ima preko 100 miliona, a na svetu skoro pola milijarde. I inače se za korisnike Apple-ovih proizvoda govori da su među najlojanijim „klijentima“ na svetu i oni su izuzetno privrženi samom brendu.

Endrju Hargrivs iz Pacific Crest Securities-a rekao je za Rojters da očekuje „snažan početak prodaje Apple Watch-a“ i to najviše zahvaljujući marketingu koji je Apple već odradio za svoj novi proizvod.

Ipak, svetski mediji nisu apsolutno blagonakloni Apple Watch-u. Značajan broj autora smatra da vreme pametnih satova još nije došlo, dok Apple Watch proglašavaju za nepotreban gedžet.

Apple Watch će se naći u prodaji od 24. aprila, a zainteresovanim kupcima ponuđeno je 38 modela. Najjeftniji košta 349 dolara, a najskuplji, zlatni, čak 17.000 dolara.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com