Da nije malo previše: Apple će prodavati 38 verzija pametnog sata

Kako će Apple na pravi način tržištu predstaviti čak 38 modela svog novog pametnog sata, pitaju se stručnjaci nakon jučerašnje prezentacije Apple Watch-a u San Francisku.

Apple Watch

Pored ranijih zamerki da se radi više o modnom dodatku no o tehnološkom gedžetu, što je potvrđeno agresivnom marketinškom kampanjom Apple Watch-a u najpoznatijem modnom magazinu Vogu, stručnjaci se pitaju i zašto se razlika u ceni zasniva uglavnom na materijalu od kojeg je narukvica izrađena. Tačnije, ni nakon prezentacije koju je održao prvi čovek Apple-a Tim Kuk nije poznato da li će se verzije pametnog sata od aluminijuma, čelika i zlata razlikovati i po, primera radi, veličini memorije.

Ipak, smatra Ben Vud iz kompanije CCS Insight, Apple će bez ikakve sumnje prodati milione pametnih satova jer postoji „lojalni super-fanovi koji bi kupili gotovo bilo koji Apple proizvod“.

Prognoze o prodaji Apple Watch-a idu od najpesimističnijih – 8 miliona komada – sve do onih čini se pomalo lucidnih – 60 miliona. Ipak, treba imati u vidu da je stvarna potražnja za pametnih satovima na izuzetno niskom nivou. Prema istraživanju kompanije Canalys, rivali Apple-a su prošle godine zajedno prodali manje od 800.000 pametnih satova, a sam Apple nije pružio nekakvu revoluciju koja bi njihov Apple Watch potpuno izdvojila od drugih.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com