Apple zaposlene u prodavnicama tretira kao životinje!?

Apple tretira zaposlene kao životinje, požalio se jedan Kinez, radnik u Apple-ovoj prodavnici u Pekingu, u mejlu Timu Kuku, tadašnjem izvršnom direktoru kompanije.

Mejl je poslat 28. januara 2013. godine, a obelodanjen je u sklopu sudskog procesa u Kaliforniji u kojem dva bivša radnika Apple-a traže nadoknadu za vreme tokom kojeg su nadređeni pregledali njihove torbe u potrazi za ukradenom robom.

An Apple iPhone 5 phone is displayed in the Apple Store on 5th Avenue in New York, September 21, 2012. REUTERS/Lucas Jackson

 

U drugom mejlu, poslatom 2. aprila 2012. godine, neimenovani radnik je praksu pregledanja torbi zaposlenih Kuku opisao kao „uvređujuću i ponižavajuću“ ocenivši da se od menadžera prodavnica „zahteva da cenjene zaposlene tretiraju kao kriminalce“. Kuk je taj mejl prosledio rukovodiocima sektora prodaje i ljudskih resursa uz pitanje „Da li je ovo istina?“ ali eventualni odgovor na njegovo pitanje sud nije obelodanio.

Inače zaposleni u Apple prodavnicama dobijaju kartice na kojima prijavljuju šta od proizvoda Apple-a poseduju kod sebe, a na kraju radnog vremena karticu kao i svoje torbe predaju nadređenima radi provere.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com