Elon Mask, zvezda američke privrede – 10 stvari koje (ni)ste znali o njemu

Suosnivač kompanija PayPal, Solar City i SpaceX, ekscentrični Elon Mask, jedna od najinteresantijih ličnosti iz američke privrede u poslednjih par godina, a intenzivno u poslednjih nekoliko meseci.

Američki mediji se, nakon što je predstavio Tesla baterije za proizvodnju struje koja će moći da se koristi i u domaćinstvima, bave Maskovom novom biografijom, autora Ešlija Vansa.

Dok se Amerikanci bave Maskovim pametnim mislima, kako bi oni sami rekli – quotes-ima, iz biografije haripoterovski nazvane „Elon Mask – Tesla, SpaceX i potraga za fantastičnom budućnošću“, portal Ekonomske Vesti vam donosi 10 podataka o Masku koje verovatno niste znali.

Elon Mask

1. Elon Mask je rođen u Južnoj Africi 1971. godine, da bi sa 17 godina otišao u Kanadu, domovinu njegove majke.

2. Prvi novac zaradio je već sa 12 godina, kada je prodao igricu koju je kreirao – Blastar.

3. Samo dva dana je proveo na doktorskim studijama na Stenfordu, jer je već trećeg osnovao svoju prvu kompanije Zip2 korporaciju, od čije prodaje je kasnije zaradio 22 miliona dolara.

4. Milioner je postao sa 28 godina.

5. Osnivač je PayPal-a, koji se prvobitno zvao X.com.

6. Kompaniju SpaceX, čije je puno ime Space Exploration Technologies Corporation, osnovao je 2002. godine, a cilj mu je bio komercijalni letovi u svemir. Ovaj cilj nije u potpunosti ispunio, ali je SpaceX važan igrač u industriji izgradnji svemirskih letelica, kao i ozbiljan partner NASA-e.

7. Elon Mask nije su-osnivač automobilske kompanije Tesla Motors, koju danas vodi. (Na ovom pitanju bismo i mi pali)

8. Tesla Motors je, verovali ili ne, bio najpretraživaniji pojam na Guglu kada je automobilska industrija u pitanju tokom 2013. godine.

9. Elon Mask je bio inspiracija za glavni lik u filmu Iron Man, Tonija Starka.

10. Otac je petorice dečaka, dvojice blizanaca i jedne, kako bi u automobilskoj industriji rekli, serije trojki.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com