FIFA: Investicija zahvalnosti Rusiji

Finansijski direktor FIFA Markus Latner objavio je da će ta fudbalska organizacija tokom 2016.godine u pripreme Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji investirati 185 miliona dolara.

Ovu vest je ponosno i opširno objavio TASS, podvlače „Nemačke ekonomske vesti“ i dodaju da Amerikanci  u svojoj nameri da preuzmu kontrolu nad finansijama jedine svetske organizacije u kojoj ne igraju nikakvu ulogu-pukli. FIFA je sačuvala autonomnost u trošenju svojih novaca. Za razliku d Medjunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, gde SAD imaju glavnu reč, FIFA ne dogovara sa SAD svoje finansije i „sledi ideju multipolarnog svetskog poretka i veliki i bogati savezi u poredjenju sa malima imaju mali uticaj“.

„Veći deo novca koji se deli dolazi od televizijskih pava na prenose, koja, zbog njihove visine, u mnogim državama dobijaju javni servisi. Moralne sumnje zbog korupcije u FIFA dosad nije prijavio nijedan javni servis“, pišu „Nemačke ekonomske vesti“.

I odmah dodaju, da su nasuprot tome mnogi mediji skočili da primete kako je 185 miliona FIFA-dolara u stvari novčani izraz zahvalnosti Vladimiru Putinu što je stao na stranu FIF i Sepa Blatera u trenutku objavljivanja  korupcionaške afere koju je pravno upitno razotkrio FBI van granica Amerike. Ruski predsednik je ovaj zahvat SAD ocenio kao pokušaj puča u FIFA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com