Ispunjeni svi tehnički uslovi za direktne letove do SAD

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Majkl Kirbi potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade SAD.

Mihajlović je nakon potpisivanja ovog dokumenta u Vladi Srbije saopštila da su ispunjeni svi tehnički uslovi za direktne letove između Srbije i SAD, i izrazila očekivanje da će oni biti realizovani što pre.

Ona je navela da je Američka federalna vazduhoplovna administracija svrstala Srbiju u kategoriju prvog reda, što u vazduhoplovstvu znači da je zemlja bezbedna i da može da aplicira za direktne letove.

Uspostavljanje direktnih letova nakon 23 godine imaće veliki značaj za dalji ekonomski razvoj Srbije, ocenila je Mihajlović i ponovila da je naša zemlja spremna što se tiče svih tehničkih uslova.

Srbija, kako je objasnila, sada očekuje razgovor vazduhoplovnih vlasti i dalje direktne dogovore o tome kada bi mogli da budu uspostavljeni direktni letovi.

Kirbi je izrazio očekivanje da će to biti učinjeno u bliskoj budućnosti, verovatno za nekoliko meseci, uz napomenu da to u velikoj meri zavisi od samih kompanija koje treba da uspostave letove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com