Izraelac predlaže osnivanje „Nacije izbeglica“

Sve izbeglice na svetu bi ovu državu mogle zvati svojim domom, a početni plan je da ih u takozvanoj „Naciji izbeglica“ bude čak 60 miliona.

A Syrian refugee holds a baby in a refug...A Syrian refugee holds a baby in a refugee camp set in the town of Harmanli, south-east of Sofia on November 12, 2013.  Bulgaria's asylum centres are severely overcrowded after the arrival of almost 10,000 refugees this year, half of them Syrian. The influx has fuelled anti-immigrant sentiment in a country already struggling with dire poverty.   AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOVNIKOLAY DOYCHINOV/AFP/Getty Images

To je ideja Džejsona Buzija, izraelskog multimilionera koji živi u San Francisku. On smatra da je ovo „radikalno rešenje“ i jedino rešenje za sve veće, u svakom smislu, pitanje izbeglica.

Da je Buzi ozbiljan kada je ovaj plan u pitanju govori i činjenica da je o njemu napisao izveštaj na 11 strana.

U tom izveštaju se precizira da bi se „Nacija izbeglica“ osnovala u sklopu neke od postojećih država sa malim brojem stanovnika ili na nekom ostrvu. Posebno je naglašeno da je većina svetskog kopna nenaseljena.

„Izrael je prosto govoreći stvoren kao nacija izbeglica, isključivo za jevrejske izbeglice“, uporedio je Buzi svoj plan sa izraelskim primerom.

On dalje navodi kako bi svi koji dođu do te države izbeglice automatski dobijali državljanstvo, da bi svi građani bili jednaki, ali i da bi službeni jezik bio engleski.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com