Mađarska policija uhapsila hrvatske mašinovođe

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da je 36 hrvatskih policajaca samo zapisano od strane mađarske policije i da su pušteni. Ali, Mađari su zadržali dvojcu mašinovođa jer tvrde da je voz sa izbeglicama ušao na njihovu teritoriju bez njihovog znanja.

mađarska policija

Ostojić je kazao i da su policajci bili u vozi sa izbeglicama i da su po dogovoru sa Mađarima bili tu kako bi do dolaska na stanicu čuvali red i mir u vozu. „Ali, Mađari su prekršili dogovor“, dodaje hrvatski ministar.

„Situacija je bila takva da smo bili ubeđeni da se radi o dogovoru, a onda je to na neki način iskorišteno da se prikaže da su naoružani hrvatski policajci koji su čuvali red i mir upravo u tom vozu povredili pravila. Moram reći da bi to bila istina da nije bilo takvog dogovora i dobra stvar je da su oni samo zapisani, pušteni i vraćaju se nazad“, rekao je ministar Ostojić i dodao kako još traju pregovori oko mašinovođa naglasivši da će Hrvatska ustrajati u zaštiti svojih ljudi.

Hrvatski MUP je u 22.50 saopštio da je 36 hrvatskih policajaca u 22:43 časova na GP Baranjsko Petrovo Selo ušlo u Republiku Hrvatsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com