Ko je novi prvi čovek Google-a

Sundar Pičai, malo poznati Indijac, imenovan je za novog izvršnog direktora Google-a, kompanije koja je juče doživela svojevrsnu transformaciju.

Sundar Pičai

Iako široj javnosti nepoznat, Indijac je svakako cenjena osoba u tehnološkim krugovima. Pičai je zapravo delom zaslužan za Chrome browser, kao i za Google Toolbar, Desktop Search, Gadgets i mnoge druge programe koje su izašle iz Google-ove laboratorije.

Programe u čijem stvaranju je Sundar Pičai učestvovao koriste stotine miliona ljudi, pohvalio se Google svojim i uspesima svog novog prvog čoveka.

Pičai je do sada bio šef odseka koji se bavio kreiranjem novih proizvoda, ali i istraživanjem.

Indijac, rođen u Madrasu 1972. godine, u Google-u je počeo da radi 2004. godine, a pre toga je radio u kompanijama Applied Materials i McKinsey & Company. Pičai je diplomirao na Institutu za tehnologiju u Karagpuru (Indija), odsek za metalurško inženjerstvo, a to obrazovanje je usavršavao na Univerzitetu Stenford i Vorton školi Univerziteta u Pensilvaniji.

Američki mediji za njega kažu da je tih i nenametljiv, ali će funkcija izvršnog direktora jedne od najvećih kompanija na svetu svakako naterati mladog Sundara Pičaija da progovori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com