Kako je Google reorganizovan

Lari Pejdž je izazvao veliki interes sveta objavom reorganizacije svoje kompanije. Ali malo ko razume šta je u stvari uradio i zašto. Nemački Frankfurter algemajne cajtung (FAZ) ga čak optužuje da je celu globalnu predstavu napravio da bi unapredio jednog čoveka: novi šef Google-a je Sundar Pičai. Vrlo galantno unapređenje, kaže FAZ.

Alphabet

Ili je Lari Pejdž svojoj firmi samo napravio veliku reklamu: juče je akcija Alphabet-a porasla za 2,61 odsto u evrima ili 4,27 odsto u dolarima.

Iz kompanije Google izdvaja se sedam  firmi koje će ubuduće predstavljati skup firmi koje se bave futurističkim istraživanjima u jednu firmu plus Google, kome ostaju sigurni poslovi kao pretraživač ili Youtube na primer i sve će se to ubuduće zvati Alphabet?

Iz Google-a se izdvajaju: tri laboratorije, dve komercijalne firme i dva investiciona fonda. 

Tri laboratorije su : XLabs, Calico i Sidewalk Labs. 

Dve komercijalne firme Google-a koje će ubuduće nositi ima Alphabet su: Nest i Fiber. 

Dva Google-ova investiciona fonda koja će činiti zajednicu firmi Alphabet su: Google Venture i Google Capital.

Ovim izdvajanjem firmi kćerki Google-a, koje „na zdrav način negiraju postojanje nemogućeg“ (Pejdž) navodno se želi bolje upravljati istraživanjima čiji predmet nikako ne garantuje uspeh. U takve istraživačke predmete spada: produženje ljudskog života, dešifrovanje ljudske inteligencije u nameri da se kreativnost čoveka spoji sa brzinom kompjutera, razvoj samohodnog automobila, ručni časovnik koji registruje zdravstveno stanje onoga ko ga nosi i druge još zahtevnije ideje…

Ostalo je valjda Google. Ili možda nije…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com