Koje aplikacije vi imate na telefonu? Fejsbuk ima preko milijardu ljudi!

Prema podacima sa Google Play-a, platforme za preuzimanje aplikacija za mobilne telefone sa Android operativnim sistemom, Fejsbuk je najpopularnija društvena mreža sa preko milijardu preuzimanja.

Fejsbuk je, pritom, ocenilo skoro 25 miliona korisnika, od kojih ga je sa pet zvezdica, najvišom mogućom ocenom, nagradilo 23.443.196 ljudi.

Aplikacije za Tviter i Instagram, takođe društvene mreže, prema podacima sa Google Play-a imaju po preko 100 miliona preuzimanja, ali nije precizirano tačno koliko, pa ta cifra može varirati od 100 do 499 miliona.

Ipak, uvidom u „ocenu“ ove dve društvene mreže jasno je da debelo kaskaju za Fejsbukom. Tako je Instagram dobio 16.977.413 ocena, a Tviter „tek“ 4.141.359.

WhatsApp, aplikacija koja služi za dopisivanje korisnika, ima preko 500 miliona preuzimanja. Tu aplikaciju je ocenilo 20.670.675 korisnika, te je jasno da se ona nalazi blizu Fejsbuka kada je u pitanju konačan broj korisnika.

Viber, druga najpopularnija aplikacija za dopisivanje, ima preko 100 miliona preuzimanja i skoro 6 miliona ocena.

Interesantno je da je Fejsbuk vlasnik Instagrama i WhatsApp-a. Kompanija Marka Zakerberga je Instagram kupila za „tek“ milijardu dolara, dok je za WhatsApp plaćeno čak 22 milijarde!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com