Poruka iz Gaze :Američki licemeri, prestanite da nas ubijate

Hasan Maslah, Palestinac raseljen iz Kan Junisa, sigurno je ruski špijun inače bi čvrsto zatvorenih očiju i raširenih ruku, srećan, čekao da ga ubije ili američka bomba ili američki humanitarni paket, koji stiže odmah za njom. Za sreću je svejedno.

Ovako Hasan Maslah, otvorenih očiju od užasa kome mrtav ladan prisustvuju ceo takozvani civilizovani svet, Amerikanci ma poručuje :

„Umesto što nam govore da će izgraditi luku da nam pomognu, neka prestanu da šalju oružje kojim nas gadjaju. Sve to američko oružje ubija našu decu, i ubija nas gde god da odemo. Ne treba nam pomoć od njih, treba nam da prestanu sa ubijanjem da zaustave smrt“.

Predstavnici nesrećnih Ujedinjenih nacija rizikuju takodje da budu proglašeni za špijune i tome slično, pošto su tolike smrti učinile da i UN otvori oči i američku ideju o pomoći, koja stiže odmah posle američkih bombi, prepoznaju kao „ciničnu“ i „apsurdnu“.

Budući da i u Americi ima ljudi, kojima je ponešto od svih tih smrti došlo u glavu, a u novembru su predsednički izbori, vesela potpredsednica Amerike Kamala Haris pozvala je Izraelce da američko oružje koriste nežnije, a američki predsednik Džo Bajden došao je na ideju da na palestinsku teritoriju, ah biće to offshore, uvali američku luku za pomoć Palestincima, koje američko oružje ubija i sakati, svakodnevno.

Prethodna ideja je odlično počela, američka pomoć iz vazduha ubila je pet Palestinaca! Koga briga.

Na američkim televizijama glavnu ulogu u ovoj nevidjenoj drami u Gazi igraju taoci, koje drži palestinska organizacija Hamas. Njihova sudbina i njihove porodice svakodnevno su na svim televizijama. Majki ubijene i osakaćene palestinske dece na tim televizijama nema. Ili ima – usput.

Zanimljivo bi bilo saznati, koliko je talaca oslobođeno dok su pregovore s Hamasom vodili Katar i Egipat, a koliko otkako se u te pregovore intenzivno uključio Vašington. Pošto su američkom predsedniku u Americi svojevremeno zamerili da nije oslobodio nijednog američkog državljanina, on je pronašao jednu izraelsku devojčicu s dvojnim drzavljanstvom. I dao se na posao. Otad su, koliko je poznato, tri taoca, koji su se sami oslobodili, greškom ubili Izraelci.

I sad se pregovara i pregovara i pregovara, dogod ima još ijednog živog Palestinca u Gazi.Jer su taoci potrebni, koliko Hamasu, bar toliko i Americi i Izraelu. U samoodbrani.

Palestinska teritorija je više od pola veka okupirana, ali ko ima pravo na samoodbranu ne odlučuju činjenice nego Vašington.

Pred katolički Božić na FoxNews je emitovana reklama u kojoj razdragani Deda Mraz poziva :Usrećite decu!

Taj poziv izaziva pitanje od koga je da se smrzneš :Koliko treba palestinske dece da bude ubijeno da bi američka deca bila srećna!

Na ulogu Evrope u ovoj tragediji ne treba trošiti reči. Copy paste!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com