Šta će im reći Zakerberg: Na Kremaljskom spisku i Mozak

Vladimir Putin je rekao da je “ uvredljivo“ to što se on nije našao na spisku ruskih političara, direktora javnih preduzeća i oligarha kojima SAD priprećuju sankcijama, a ruski premijer Dmitrij Medvedev, koji je na spisku, misli da bi podneo ostavku da se na tim spisku nije našao.

Na spisku, koji je američka administracija uputila američkom Kongresu, ima mnogo čuda, ali za Gazetu.ru najveće je čudo što se na spisku nalazi Jurij Milner.

„Interesantno je, kako će se prema imenu Jurija Milnera na spisku odnositi Mark Zakerberg, sa kojim je Milner, osnovao nekoliko naučnih nagrada, investirao u pregršt tehnoloških kompanija – od Whatsapp-a do Twitter-a. Nazivati Milnera ‘oligarhom’, a da ne pregrizeš jezik, pa on više i nije čovek, nego Mozak, koji troši svoje pare na nauku, izmedju ostalog i američku u okviru nagrada Breakthrough Prize (predaje se u Kaliforniji) i ne samo tako. Nije bez razloga Milner kao jedini Rus dospeo na spisak 100 biznis-umova po verziji Forbes-a. Pretpostavimo da uvedu sankcije protiv Milnera, kako će reagovati Zakerberg, Can, Vozicki i Brin, stotine naučnika u celom svetu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com