Svetska vest: Bela kuća oduzela akreditaciju izveštaču CNN-a

„Vi ste jedna strašna, besramna osoba”, rekao je američki predsednik Donald Tramp tokom prve konferencije za štampu posle prelaznih izbora za američki Kongres.

Na to je u SAD poznatom, podvlače evropski mediji, izveštaču CNN-a Džimu Akosti Bela kuća u noći izmedju srede i četvrtka oduzela akreditaciju za izveštavanje.

Stari sukob izmedju predsednika i CNN-a nastavljen je kad je Akosta postavio pitanje o takozvanoj “ruskoj istrazi“ u Americi.

Pošto se predsednik brecnuo na novinara, jedna mlada saradnica Bele kuće pokušala je Akosti da uzme mikrofon. On ga, medjutim, nije dao, što je Bela kuća protumačila kao napad na pripravnika, pa još ženu.

„Predsednik Tramp veruje u slobodnu štampu i očekuje i pozdravlja oštra pitanja njemu i njegovoj vladi. Ali mi nikad nećemo tolerisati da jedan reporter diže ruku na jednu mladu ženu, koja je samo pokušala da radi svoj pripravnički posao u Boloj kući“, napisala je portparolka Bele kuće Sara Sanders na svom Tviter nalogu.

Oglasio se i CNN.

Ta televizija je dala punu podršku svom novinaru i potez Bele kuće nazvala „odlukom bez presedana“.

Sara Sanders je optužena da se poslužila prevarom i opisala nepostojeći dogadjaj kako bi tu „odluku bez presedana“ opravdala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com