Tek jedna trećina Amerikanaca ima pasoš i većina ga ne koristi

Najnoviji podaci govore da tek nešto više od jedne trećine Amerikanaca ima važeći pasoš. SAD trenutno imaju oko 320 miliona stanovnika.

Poražavajuća statistika za jednu od najrazvijenijih ekonomija na svetu je i podatak da više od polovine Amerikanaca nikada nije napustilo SAD.

Ni tu nije kraj. Istraživanje nadležnih službi 2009. godine pokazalo je da je tek 14,6 miliona stanovnika SAD putovalo preko okeana, dalje od njihovih omiljenih destinacija – Meksika i Kanade. Kada se sa strane stave poslovna putovanja, dolazi se do podatka da je te godine 12,3 miliona stanovnika SAD putovalo preko okeana…

Ipak, ako pogledamo novije brojke videćemo da Amerikanci sve više putuju. Američko ministarstvo trgovine je objavilo da je u 2014. godini više od 68 miliona stanovnika SAD putovalo van zemlje (ne svi preko okeana), što je rekord. Ta brojka je u odnosu na 2013. godinu povećana za nešto više od 10 odsto i to je prvo povećanje tog obima u poslednjih deset godina.

Meksiko i Kanada su i dalje najpopularnije destinacije za Amerikance. Čak 25,4 miliona Amerikanaca je prošle godine putovalo u Meksiko, dok je Kanadu posetilo nešto više od 12 miliona.

Kada je Evropa u pitanju, u 2014. godini nju je posetilo 23,4 miliona Amerikanaca, po podacima Evropske turističke komisije (ETC). Međutim, prema podacima malopre pomenutog Ministarstva trgovine SAD, u Evropu je putovalo 11,9 miliona Amerikanaca koji žive u SAD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com