Lužkov: Nema politike, samo ekonomija

Bivši gradonačelnik Moskve Juriju Lužkov izjavio je da u okolnostima oko hapšenja ruskog biznismena Vladimira Jevtušenkova „nema nikakve politike, to su čisto ekonomska pitanja“.

„Radi se o pretenzijama na Bašnjeft.Ali ja ne znam detalje.Nisam u toku sa njegovim biznisom.Nisam se nikada interesovao za njegove poslove. Nisam upoznat sa svim nijansama sticanja Bašnjefti“, rekao je Lužkov za Komersant.

Vladimir Jevtušenkov, kome su ruski istražni organi odredili kućni pritvor pod optužbom da je legalizovao nezakonito stečenu imovinu, oženjen je sestrom Jelene Baturine koja važi za najbogatiju Rusikinju. Baturina je supruga Jurija Lužkova.

Ali Lužkov je rekao da sa Jevtušenkovim u poslednje vreme nije održavao bliske veze. „ Čuli bismo se telefonom jednom godišnje“, rekao je Lužkov i dodao da ni sada neće zvati pašenoga pošto su mu „telefoni blokirani“.

Oko hapšenja Jevtušenkova izjašnjavaju se mnoge poznate ličnosti iz ruskog biznisa. Tako je Anatolij Čubajs, šef Rosnana i bivši ruski visoki funkcioner, izjavio da hapšenje jevtušenkova svakako „šteti biznis klimi u Rusiji“ baš kad se njena ekonomija kreće izmedju recesije i stagnacije.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com