Novi igrač je na tržištu: Indija u Iran ulaže 11 milijardi dolara

Već je opšte poznata činjenica da Indija ima jednu od najbrže rastućih privreda na svetu, kao i da raspolaže ogromnim novcem. Taj novac Indija uglavnom ulaže u sopstvenu modernizaciju, ali vreme je došlo i za značajne investicije u drugim zemljama.

Investitori iz Indije mogli bi da ulože i do 11 milijardi dolara u razvoj energetske infrastrukture u Iranu. Obećan im je „razuman povrat“, prenose ruski mediji.

Narendra Kumar Verma, izvršni direktor podružnice indijske energetske korporacije ONGC zadužene za poslove u inostranstvu, rekao je za NDTV (New Delhi TV) da će u gasno polje Farzad-B u Iranu ta kompanija uložiti oko šest milijardi dolara, dok će dodatna sredstva uložiti u izgradnju postrojenja za izvoz tečnog gasa.

„Dali smo im našu najbolju ponudu. Sada je na njima da je prihvate ili ne“, rekao je on.

Prema rečima Verma, njegova kompanija očekuje povrat investicije u iznosu od 18 odsto, dok bi sav tečni gas koji bi se izvozio iz tog postrojenja kupovale kompanije iz Indije.

Ova investicija Indije u Iran se pažljivo posmatra u Kataru, odakle Indija trenutno uvozi najveće količine tečnog gasa i predstavlja jednog od najvećih kupaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com