London pod opsadom afričkih oligarha

Ministar odbrane Velike Britanije Majkl Falon rekao je da su britanski gradovi preplavljeni imigrantima, a njihovi stanovnici “pod opsadom” i da se na neki način mora ograničiti priliv imigranata u tu zemlju. Ipak, navala jedne vrste imigranata na London ne nailazi na bilo kakvu vrstu negodovanja od strane kako ministra Falona, tako i ostalih njegovih kolega – afrički oligarsi.

Bogataši iz Nigerije, Gane, DR Konga, Gabona, Kameruna i Senegala potrošili su u poslednje tri godine više od 760 miliona evra na luksuzne nekretnine u Londonu. Oni sada čine 5 odsto kupaca svih ultra skupih nekretnina u britanskoj prestonici.

Bogati Afrikanci najčešće kupuju nekretnine u luksuznom delu Londona nazvanom „platinumski trougao“. Većina, oko 80 odsto, na nekretninu potroši između 20 i 30 miliona evra, 10 odsto troši više od 38 miliona, a preostalih 10 manje od 20 milina evra, navodi se u istraživanje „Bešamp nekretnina“.

„Afrički bogataši su danas ono što su pre pet godina bili oligarsi iz Rusije i Ukrajine. Do sada su uglavnom kupovali nekretnine u severnom delu Londona, a u poslednje vreme sve više kupuju ultra luksuzne nekretnine“, rekao je za Gardijan trgovinski agent Geri Heršam.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com