Zapošljavanje novih lekara do kraja godine

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je od 2014. godine zaposlen 2.721 zdravstveni radnik, od kojih 1.184 lekara, najavivši da će do kraja godine posao dobiti još nekoliko stotina lekara.

Lončar

Lončar je, nakon sastanka sa predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) akademikom Vladimirom Kostićem i dekanom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu akademikom Nebojšom Lalićem, rekao da je odobreno 3.170 specijalizacija, pri čemu trenutno postoje 882 prijave za specijalizacije.

Ministar je sa svojim sagovornicima razgovarao o strategiji zdravstva u Srbiji do 2020. godine, pri čemu je poručio da će zapošljavanje novih lekara biti sprovedeno na najtransparentniji način, putem konkursa, što do sada nije bio slučaj.

Želimo da prioritet imaju mladi lekari, sa visokim prosekom i velikom željom da rade, naglasio je on.

One thought on “Zapošljavanje novih lekara do kraja godine

  • 15. sep. 2016 at 21:40
    Permalink

    Dragi ministre lepo od vas! Samo , znate sta bih ja uradila da sam na vasem mestu ?, nalozila bih da se putem konkursa zaposle najpre oni ( mi dugogodisnji zapusteni slucajevi) koji posao cekaju duze od 5 godina i koji nemaju sredstava za volontersku specijalizaciju. Sramota je da docekamo 40-tu a da nemamo ni dan radnog staza u struci pa zamislite sebe u toj poziciji i vi ste lekar, da vam nedaju da radite mogucnost da napredujete da se usavrsavate i da zivite od bedne roditeljske penzije i td…..Nadam se da cete ipak preduzeti nesto po tom pitanju i prednost dati godinama na birou. i Jos nesto mislim da treba poraditi na programu specijalzacije interne medicine o eventualnom skracenju staza ipak predugo traje …….

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com