Fudbalere kolebanje valuta ne zanima

Fudbaleri ruskih fudbalskih klubova Dinamo i Rubin odbili su kategorično predlog da im plate, dok traje nestabilnost na valutnom tržištu, budu obračunavane po fiksiranom kursu evra i dolara prema rublji. Pre toga su isti predlog prihvatili i izašli u susret svojim klubovima fudbaleri Spartaka i CSKA.

Ruska fudbalska premijer liga ranije je donela Memorandum o merama podrške profesionalnom fudbalu u vreme krize, koji ima karakter preporuke. Tim memorandumom je prepručeno da se plate fudbalerima obračunavaju prema fiksiranom kursu od 55 rubalja za evro i 45 rubalja za dolar. Ovaj način obračuna važio bi samo za sadašnju sezonu i njegova bi primena bila obustavljena samo u slučaju da se kurs spusti ispod 35 rubalja za dolar ili ispod 45 rubalja za evro.

Ugovori ruskih fudbalera iskazani su u stranoj valuti.

Stručnjaci, koje je konsultovao ruski lst Izvestija, listom su dali za pravo fudbalerima Dinama i Rubina, koji su i sami zapretili da će svoja ugovorima definisana prava zaštiti na sudu. Isti stručnjaci smatraju da bi klubovi bili u mnogo boljem položaju kad bi ugovaranje plata u stranoj valuti bilo zabranjeno.

Sutrašnji oficijelni kurs ruske rublje je 59,99 rubalja za jedan dolar i 66,10 rubalja za jedan evro.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com