Skupština Srbije: Ode ministar!

U parlamentu su narodni poslanici Bog, svete krave što bi se reklo. Zato što oni, kakvi god bili, predstavljaju narodni suverenitet. Oni, bar formalno, biraju ministre, pa oni mogu da preslišavajh ministre, a obratno, nije dozvoljeno.

Ministar finansija u Vladi Srbije Dušan Vujović upravo je izazvao petominutni prekid sednice Skupštine Srbije jer mu niko nije objasnio tih nekoliko činjenica koje su tekovina parlamentarizma.

Nezadovoljan što „ovoliko ljudi priča o raznim drugim temama“ dok on izlaže uspehe budžetske politike za ovu i budžetske planove za sledeću godinu, ministar je zapretio da će prekinuti izlaganje i napustiti veliku salu Narodne skupštine.

Dovikivanje poslanika da su oni poslanici i da to što pričaju dok on govori nije suprotno poslovniku, pa ni pokušaji predsedavajućeg da ga privoli da nastavi izlaganje, nisu pomogli, ministar se upustio u ljutitu raspravu s narodnim poslanicima.

Pošto je sednica ipak nastavljena, pojedini poslanici su, sad očito namerno, nastavili da ćaskaju, što je očito izvodilo preosetljivig ministra iz takta, te je uzdišući i gutajući knedle prekidao svoje izlaganje, pa ga opet nastavljao…

O ponašanju narodnih poslanika za vreme prezentacije tako važne teme kao što je budžet, može da sudi samo narod koji ih je izabrao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com