Dosta je bilo: Još jedna sudska pobeda nad Vladom

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ saopštio je danas da je Upravni sud odlučio da član Odbora urednika pravno-informacionog sistema Republike Srbije Mario Maletić mora da objavi svoju poslovnu biografiju.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Koordinator SNS botova Mario Maletić mora javno da objavi svoju poslovnu biografiju da bismo znali na osnovu kojih kriterijuma ga je Vlada Srbije imenovala za člana Odbora urednika pravno-informacionog sistema Republike Srbije. Upravni sud poništio je rešenje Vlade Srbije kojim je odbijen zahtev pokreta “Dosta je bilo” za dostavljanje biografije i presudio u našu korist.

Da li je Maletić imenovan samo zahvaljujući “podvigu” u cenzurisanju Tvitera, na kome je, kako se sam hvalio, uklanjao podsmešljive snimke o Vučićevoj Feketić avanturi spašavanja iz smetova? Da li je i u njegovom slučaju, kao sa Vučićevim kumom Nikolim Petrovićem, prekršen zakon o minimalnim kvalifikacijama za zapošljavanje?

Upravni sud je presudio i da Vlada mora da objavi biografije članova Upravnog i Nadzornog odbora JP Jugoimport SDPR kao i biografija direktora tog preduzeća Jugoslava Petkovića, koji je izabran bez konkursa. Petković je član SNS i bio je suvlasnik Vučićevog privatnog lista „Pravda“, a poznat je po bizarnim ogromnim donacijama, na primer, lokalnom fudbalskom klubu Zemun, koje su više ličile na masku finansiranja predizbornih aktivnosti stranke, nego na brigu za sport i kulturu u opštini.

Doneta je i presuda Upravnog suda da se objavi biografija članova Skupštine „Topionice i rafinerije bakara Bor“, da javnost sazna po kojim kriterijumima je Vlada Srbije prošle godine na funkciju člana Skupštine imenovala studenta Marka Nikolovskog (1991), člana SNS-a.

Partokratija uništava Srbiju. Armija nekvalifikovanih Vučićevih poslušnika košta nas više od milijardu evra godišnje. To ne bi mogle da izdrže ni mnogo bogatije zemlje i zato se nalazimo na ivici bankrota, zato nam se javni dug uvećava 225.000 evra na sat, zato smo po najvažnijim privrednim pokazateljima poslednji u region, zato svi živimo mnogo lošije iz godine u godinu.

Pokret Dosta je bilo zalaže se za potpunu transparentnost javnih finansija i obavljanja javnog posla. Sve poslovne biografije funkcionera i rukovodilaca u javnom sektoru moraju biti dostupne javnosti. Zato smo u avgustu prošle godine pokrenuli akciju Biografije na sunce u kojoj tražimo objavljivanje biografija 160 funkcionera. Upravnom sudu smo podneli tužbe protiv Vlade zbog odbijanja da nam ih dostavi i dobijamo jednu po jednu presudu. Podneli smo i krivičnu prijavu protiv premijera i generalnog sekretara Vlade zbog nepostupanja po presudama Upravnog suda.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com