Infrastrukturni projekti Srbije deo velike evropske transportne mreže

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su veliki infrastrukturni projekti koje je prvo u Berlinu, a potom nedavno i u Beču kandidovao premijer Vučić, postali delovi velike evropske transportne mreže.

autoput

Srbija je nezaobilazna u jugostočnoj Evropi, naglasila je Mihajlović u intervjuu novosadskom listu „Dnevnik” komentarišući najavu iz EU da će se u narednih 15 godina na području Zapadnog Balkana realizovati investicije vredne sedam milijardi evra i da će biti otvoreno 200.000 novih radnih mesta, zahvaljujući infrastrukturnim projektima.

To nam daje novu priliku koju ne bismo smeli da propustimo i učinićemo sve da Srbija dobija veliki deo ovog investicionog kolača, navela je Mihajlović.

Ona je istakla da je cilj da se na velikim infrastrukturnim radovima kao glavni izvođači uposle domaće firme koje ispunjavaju međunarodne standarde.

Govoreći o Fruškogorskom koridoru, koji bi trebalo da u perspektivi poveže Koridor 10 i Koridor 4 i bude najkraća veza između Bosne i Hrvatske i Rumunije, potpredsednik Vlade je izjavila da se prvi tenderi i početak gradnje mogu očekivati sredinom 2016. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com