Javni poziv za idejni projekat za Fruškogorski koridor

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će danas biti raspisan javni poziv za idejni projekat i izradu tehničke dokumentacije za Fruškogorski koridor, odnosno za brzu saobraćajnicu Novi Sad–Ruma, čija gradnja treba da počne do juna sledeće godine, navodi se na zvaničnom sajtu srpske Vlade.

zorana

Mihajlović je rekla da je sa pokrajinom napravljen dogovor, kao i da je obezbeđen novac u budžetu za ovaj javni poziv, uz očekivanje da će to sredinom septembra rezultirati potpisivanjem ugovora, kao i završetkom kompletne dokumentacije do marta sledeće godine.

Možemo sa sigurnošću da kažemo da do juna sledeće godine počinje izgradnja brze saobraćajnice Novi Sad–Ruma, što je veoma važno jer je to projekat o kome se priča godinama, navela je ona.

Prema njenim rečima, resorno ministarstvo je u prethodnih mesec i po dana raspisalo javni poziv za izgradnju mosta Ljubovija–Bratunac, kao i javni poziv za nedostajuću deonicu na Koridoru 10, a očekuje se da će ugovor biti potpisan tokom leta.

Stvari se odvijaju planiranom dinamikom, i mislim da je to za sada zadovoljavajuće, poručila je Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com