Počelo spajanje Mosta na Adi s Tošinim bunarom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji severnih pristupnih saobraćajnica Mostu na Adi i tom prilikom naveo da je reč o delu projekta koji je preostao nezavršen od prethodne vlasti, jer je pedeset romskih porodica živelo na trasi, što je sada rešeno. Mali je precizirao da su za porodice obezbeđene stambene jedinice u Jabučkom ritu i Orlovskom naselju.

Most na Adi

„Izgradnja deonice od Tošinog bunara do Ulice Đorđa Stanojevića trajaće oko godinu dana. U radove će biti uloženo oko trinaest i po miliona evra iz starog kredita EBRD-a, koji je korišćen i za izgradnju Mosta na Adi. Kada se most bude spojio s Tošinim bunarom, rešiće se veliki saobraćajni problem“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da su u toku i radovi na proširenju Tošinog bunara, čiji se završetak očekuje za oko mesec dana.

„Nakon godinu dana očekuje se da proradi i tramvajski saobraćaj preko Mosta na Adi. Još je važnije što će to omogućiti rekonstrukciju Tramvajskog mosta, koji trenutno spaja dve obale Save. Taj kapitalni projekat planiran je za sredinu ili kraj sledeće godine, a podrazumevaće i proširenje za po dve trake na obe strane“, naveo je Mali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com