Radulović: Generalni sekretar Vlade Srbije zreo za smenu jer ne zna šta je biografija

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zatražio je smenu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića jer, uprkos sudskoj odluci, odbija da dostavi tom pokretu biografije 160 državnih funkcionera.

dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Izigravanje zakona, vređanje zdravog razuma i nedostojno ponašanje državnog činovnika, sve se to sabralo u liku i delu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaku Nediću i zato pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zahteva njegovu smenu i hitno objavljivanje poslovnih biografija svih 160 državnih funkcionera, među kojima je i direktor Elektromreža Srbije i premijerov kum Nikola Petrović.

Novak Nedić pravi parodiju od Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja i odbija da objavi informacije o kvalifikacijama na osnovu kojih je Vlada postavljala i imenovala direktore javnih preduzeća i predsednike i članove upravnih i nadzornih odbora. Upravni sud, kome je pokret “Dosta je bilo” podneo 34 tužbe zbog nezakonitog ponašanja Novaka Nedića, doneo je presudu u slučaju Bratislava Gašića i još tri slučaja. Nesumnjivo će ista presuda o obavezi objavljivanja biografija biti doneta u sva 34 slučaja.

Sudske troškove ovog malog testa transparentnosti, koji će iznositi oko 500.000 dinara, platiće građani Srbije, a trebalo bi da ih plati Novak Nedić koji je, izvrdavajući zakon, dopuštao sebi da nam šalje dopise u kojima bez blama napiše da mu „nije jasno šta je to biografija i ako možemo da objasnimo šta tačno tražimo“. Ovo je do te mere budalasto da unižava instituciju Vlade.

Sva rešenja o uskraćivanju prava na biografije potpisao je generalni sekretar Vlade Novak Nedić. Upravni sud će ih sve oboriti.

Vlada Srbije je u septembru ove godine odbila naša 34 zahteva da nam dostavi poslovne biografije 160 funkcionera, dok na sedam zahteva uopšte nije odgovoreno. Prema tumačenju Novaka Nedića, profesionalne biografije državnih funkcionera štiti Zakon o zaštiti ličnih podataka. Ovaj formalni izgovor nije samo nezakonit, već vređa i prosečnu inteligenciju i pokazuje bahatost Vučićevih nestručnih kadrova bez ikakvih ozbiljnijih kvalifikacija za posao na odgovornim državnim funkcijama.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zalaže se za POTPUNU transparentnost rada državnih organa i javnih preduzeća.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com