Sport na prodaju

Kompanija Novosti odlučila je da proda dnevni list Sport, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Sport

„Tačno je da je dnevni list Sport u postupku prodaje, već smo dobili pismo o namerama. Nadzorni odbor kompanije doneo je odluku da se izvrši procena brenda i da se počne sa prikupljanjem pisama o zainteresovanosti za ovog gubitaša. Potencijalni kupac je zbog toga dolazio da pogleda prostor“, rekla je UNS-u Lidija Obradović, generalna sekretarka Novosti, i dodala da je o prodaji Sporta odlučeno još početkom 2014. godine.

Ona je dodala da je „zainteresovani kupac naveo da planira da nastavi sa štampanjem lista u ovim prostorijama, kao i da preuzme sve zaposlene“.

„Ovaj postupak neće biti gotov još najmanje mesec, dva dana. Konačnu odluku o prodaji donosi skupština akcionara“, objasnila je Obradovićeva.

Informacije da je TV Metropolis, koja je u vlasništvu Saše Mirkovića, zainteresovana za dnevni list Sport demantovali su i Mirković i kompanija Novosti.

„To je potpuno netačna informacija“, rekao je Mirković i objasnio da su predstavnici njegove televizije obilazili prostor nekadašnje Borbe „jer su zainteresovani za iznajmljivanje prostora“.

Dnevni list Sport osnovan je 5. maja 1945. godine pod imenom Fiskultura, da bi godinu dana kasnije promenio ime u Naš sport. Od 14. jula 1952. godine je deo kompanije Borba i tada menja ime u Sport. Taj dnevni list je deo kompanije Novosti postao 31. oktobra 2002. godine.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com