Stižu ruski automobili sa zapadnom tehnologijom

Izvršni direktor Verano Motorsa i član UO Srpske saocijacije uvoznika vozila i delova Milan Vukasović izjavio je za Ekonomske Vesti će se uskoro na srpskom tržištu pojaviti ruski automobili marke Gaz, koji su, tehnološki, na zapadnom nivou.

„Ruska vozila su donedavno tehnološki zaostajala za zapadnim. Ali, oni su u poslednje vreme uhvatili tehnološki korak i sada su potpuno na nivou zapadnih automobila, a što se cene tiče – tu su čak povoljniji. I ovi novi modeli Gazovih lakih dostavnih vozila (Gaz Gazela i Gaz Biznis) su potpuno pod uticajem zapadnih kooperanata, oni su dali sve segmente za ta vozila, čak i dizajn, a imaju veoma dobre cene. Tako da očekujemo da će se ta vozila dobro kotirati na sprskom tržištu“, rekao je Vukasović.

gaz gazela

On je kazao da su Rusi tražili da za Gazova vozila budu ukinute carine, kao protivusluga za bescarinski izvoz Fijata u Rusiju.

„Ja konkretno znam, pošto mi (Verano Motors) između ostalog zastupamo i tu firmu. Mogu da kažem da se radi o carini od 15% i da je Gazova delegacija iz Rusije ovde boravila i razgovarala zajedno sa njihovim trgovinskim atašeom upravo o tim mogućnostima da se skine carina za ta vozila“, rekao je Vukasović.

gaz biznis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com