Vučić: Građani da razmišljaju o osiguranju svoje imovine

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se u Srbiji narednih dana očekuju padavine od 60 litara po kvadratnom metru, zbog čega će biti urađena analiza najugroženijih tačaka, održan sastanak operativnog štaba i preduzete sve mere na zaštiti stanovništva.

ALEKSANDAR VUCIC

Vučić je u izjavi za novinare naveo da je potrebno i da građani razmišljaju o osiguranju svoje imovine, uz napomenu da prognoze nisu katastrofične, kao što su zvučale juče, ali da je situacija i dalje veoma problematična.

On je dodao da očekuje najnoviji izveštaj u kojem će se videti koje će tačke i reke biti najugroženije, da bi se tamo, pre svega zbog zaštite stanovništva, poslale jedinice.

Premijer je objasnio da će to biti rešavano u toku dana, a večeras ili ujutru će biti održan sastanak operativnog štaba u cilju donošenja konačnih odluka.

Vučić je uputio molbu stanovništvu da se disciplinovano ponaša i poštuje ono što im saopšte državni organi.

On je poručio da će država nastaviti da radi na preventivi, i ukazao na neophodnost toga da se građani osiguraju od bujičnih voda, kao što je to praksa u Švajcarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com