Sramota: 15 miliona evra za gondolu u Beogradu

Poslanik Marko Djurišić danas je rekao da će biti sramota ako poslanici prihvate da se iz budžeta Republike Srbije 2018. i 2019. godine finansira izgradnja gondole u Beogradu.

On je izračunao da će ta gondola koštati oko 15 miliona evra i odmah predložio da se taj novac usmeri u izmene Zakona o veštačkoj oplodnji što bi omogućilo mladim bračnim parovima da ne samo prvo, nego i drugo i treće dete dobiju veštačkom oplodnjom.

„Ovo preusmeravanje značilo bi 5.000 novorođene dece“, rekao je Đurišić.

On je rekao da je budžetom za 2018. godinu predvidjeno 360 miliona dinara za beogradsku gondolu, a 2019. godine čak 840 miliona dinara. Dodatnih 5 miliona evra obezbediće se u budžetu grada Beograda.

„Za jednu gondolu od 1km otići će 15 miliona evra, sramota, zahtevam da ovo odbacimo“, rekao je Đurišić.

Ministarka gradjevine Zorana Mihajlović, koja sa prvim čovekom Čajetine Milanom Stamatovićemn vodi ogorčenu bitku oko gondole na Zlatiboru, kategorično je branila opravdanost beogradske gondole. Stalno se referišući na vreme „kad ste vi bili na vlasti“, Mihajlovićeva je rekla da su danas godišnji prihodi od turizma preko milijardu evra i da se procenjuje da bi za pet godina prihodi od turizma mogli da porastu do 5 milijardi evra.

Ministar turizma Rasim Ljajić je rekao da se tek radi plan detaljne regulacije i glavni projekat gondole, ali je dodao da će se njome prevoziti 3.000 ljudi na sat!!! Gondoli će prva stanica biti Ušće, a druga Kalemegdan i ona će imati 30 vagona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com