I žena je čovek: Treneri silovali maloletne klizačice?

Pošto se u petak u francuskim knjižarama pojavila knjiga Sare Abitbol, višestruke francuske šampionske u umetničkom klizanju (parovi), njen bivši trener Žil Bejer (62) priznao je da je imao „neprikladne intimne odnose“ s klizačicom, prenosi France 24.

Sara Abitbol je u knjizi „Tako dugo ćutanje“ optužila Žila Bejera da je silovao i seksualno zlostavljao više puta u vreme kad joj je bilo izmedju 15 i 17 godina.

Ona je odbila njegovo javno izvinjenje, koje je izneo u saopštenju emitovanom preko AFP-a u očekivanju, kako je navela na Internet stranici lista l’Obs, druge faze „koja će rasvetliti odgovornost kluba (Les Francais volants) i federacije“.

Parisko tužilaštvo razmatra mogućnost da se povodom optužbi klizačice otvori istraga, preneli su francuski mediji informaciju iz tog tužilaštva.

Optužbama Sare Abitbol protiv Žila Bejera pridružile su se i druge klizačice, kao Elen Godar, a An Brineto i Beatris Dimir optužile su svog trenera Mišela Lotca da ih je seksualno zloupotrebljavao 1980-tih godina, u vreme kad im je bilo 13 godina.

Kako tekst AFP-a prenosi France24, roditelji su početkom 2000-tih ukazali na Žila Brejera i on je bio predmet istrage bez rezultata.

Oslobodjen je 2001. godine svih državnih funkcija u sportu, ali je nastavio svoju karijeru u klubu, čiji je predsednik njegov brat, kao i u izvršnim organima Federacije sportova na ledu.

Klub Des Francais volants sa svih ga je pozicija i aktivnosti uklonio u petak i objavio na svojim stranicama interno saopštenje povodom skandaloznih optužbi. Saopštenje za javnost je najavljeno za ponedeljak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com