Za roditeljske dodatke u budžetu 7,4 milijarde dinara

Isplata roditeljskih dodataka po novom Zakonu o finansijskoj podršci porodici s decom otpočela je 21. avgusta 2018. godine i za te namene su u budžetu za 2018. godinu predvidjena sredstva u iznosu od 7,4 milijarde dinara, odgovorilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu zaštitu na pitanje Ekonomskih Vesti.

Isplata je 21. avgusta počela po rešenjima koja su donele službe dečje zaštite, a po zahtevima podnetim za decu rodjenu nakon 1. jula 2018. godine.

Istog dana je izvršena i isplata razlike roditeljskog dodatka za drugo, treće i četvrto dete rodjeno od 25.12.2017. godine do 30. juna 2018. godine, a za koje su, po proveri ispunjenosti uslova propisanih novim Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, službe dečje zaštite donela nova rešenja o pravu.

U skladu sa zakonom, navodi se u odgovoru Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu zaštotu, do kraja 2018. godine mesečno će se vršiti isplata roditeljskog dodatka za drugo, treće i četvrto dete, a po proveri ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava i donošenju novih rešenja od strane službi dečje zaštite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com