BiH radnici stiglu na granični prelaz

Sedam radnika propalih tuzlanskih fabrika stiglo je do bosnaskohercegovačke opštine Orašje, gde će prenoćiti na svom putu ka EU i „boljoj budućnosti“, preneli su bosanskohercegovački mediji.

Iscrpljene i promrzle radnike, koji su pešačili od jutarnjih sati, dočekala je grupa građana koja im je obezbedila smeštaj, hranu i sokove.

„Vidite da smo bili u pravu što smo odmah krenuli, jer su političari još jednom pokazali da ne mogu riješiti naše probleme“, rekao je predsednik sindikata Fabrike obuće Aida Hasan Užičanin.

Kako prenosi portal klix.ba, neki od radnika nemaju važeće putne isprave, a ako sa ličnim kartama dođu na granični prelaz biće im pisane prekršajne prijave.

„Neka pišu ili nek nas hapse“, kazao je Užičanin. Radnici će sutra u 9 sati krenuti ka graničnom prelazu.

Grupa od oko 200 tuzlanskih radnika Fabrike obuće Aida, Fabrike deterdženta Dita, Livnice čelika i Favrike nameštaja Konjuh krenula je u sredu peške ka graničnom prelazu Orašje nezadovoljni stanjem u svojim fabrikama da, kako kažu, potraže bolju budućnost u nekoj od EU zemalja.

Ostali radnici ostali su u Srebreniku gde su očekivali sastanak sa predsednikom Vlade tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem, ali kako do 12 sati do sastanka nije došlo i oni su nastavili svoj put ka EU.

Radnici zahtevaju da im se isplati jednokratna pomoć od 200 evra, poveže radni staž i da se u fabrikama pokrene proizvodnja.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com