Izbori za predsednika Hrvatske: Ništa se ne pitaju, ništa i ne predlažu

Kandidati za predsednika Hrvatske, njih četvoro – Ivo Josipović, Kolinda Grabar-Kitarović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić, nisu dali konkretne odgovore na pitanje kako bi pospešili hrvatsku ekonomije, tačnije, prema rečima jedne od voditeljki HRT-a, obuzdali sve veće siromaštvo među građanima Hrvatske.

Grabar-Kitarovićeva, kandidatkinje opozicione Hrvatske demokratske zajednice, u ovom momentu ubedljivo najjače stranke po rezultatima istraživanja javnog mnjenja, rekla je da nije za podizanje poreza odgovarajući na mogućnost da se, kao u Francuskoj, više oporezuju najbogatiji. Ona je kao rešenje predložila rastrećenje privrede, bez konkretnih primera.

Sličan stav izneo je i Milan Kujundžić. Nije za podizanje poreza, već je za direktnu pomoć privredi. On je takođe istakao da je protiv privatizacije „strateških preduzeća“, a kao jedan takav primer naveo je naftnog giganta INA-u.

Aktuelni predsednik Ivo Josipović je rekao da nije za podizanje starosne granice za odlazak u penziju jer „ne možemo dozvoliti da nam građani umiru na poslu“, ali je taj svoj stav naslovio sa „načelno sam protiv“.

Na predsedničkim izborima u Hrvatskoj najveće šanse za pobedu se daju upravo Ivi Josipoviću, ali ne pre drugog kruga, u kojem će pored njega sigurno biti Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsetimo, hrvatska vlada je nedavno odlučila da učesnice predsedničkih izbora „nagradi“ sa više novca, čemu se protive sami kandidati.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com