Da li biste vi putovali u Pariz?

Grad svetlosti je obavijen mrakom nakon terorističkih napada u petak. Najteži udarac, kada je francuska privreda u pitanju, bez sumnje će pretrpeti turizam, a Pariz godišnje poseti 15 miliona turista, po čemu je ovaj grad apsolutni turistički šampion na svetu!

Pariz

Ajfelov toranj, simbol ne samo Pariza već i cele Francuske, koji godišnje poseti sedam miliona turista, zatvoren je od napada. Zatvorene su još i mnoge druge turističke atrakcije, poput Luvra i Diznilenda.

Kako prenose francuski mediji, većina hotela u Parizu gostima ne naplaćuje uobičajenu taksu za raniji odlazak iz hotela. Ali se i bore da sačuvaju one goste koji žele da ostanu – nude im besplatnu hranu i piće u hotelu ukoliko se ne osećaju dovoljno bezbedno da iz hotela izađu.

Slično je i sa avio-prevoznicima. BBC prenosi da neki avio-prevoznici klijentima nude potpuni povraćaj novca za već kupljene karte za Pariz. Er Frans svojim klijentima nudi besplatnu promenu termina putovanja iz Pariza i u Pariz do 22. novembra.

Lokalne vlasti uveravaju turiste, ali i same Parižane, da je grad bezbedan. Pogotovo sada, kažu, kada je na ulicama, pored policije i vojska. Međutim, turiste obično ne privlači prisustvo vojske na ulicama, baš naprotiv.

Još je rano da se priča o posledicama koje će francuski turizam pretrpeti zbog terorističkih napada u petak, ali je sigurno da će one biti itekako vidljive.

Izvor Ekonomskih Vesti iz jedne domaće turističke agencije kaže da je već nekoliko aranžmana za Pariz za Novu godinu otkazano. Specijalnog tretmana za te otkaze, ipak, nije bilo.

Da li biste vi putovali u Pariz?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com