Delegacija Srbije posetila Goldman Saks

Delegacija Srbije u sastavu premijer Aleksandar Vučić, ministar finansija Dušan Vujović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici Agencije za strana ulaganja u promociju izvoza (SIEPA) prisustvovala je danas radnom ručku sa predstavnicima najvišeg menadžmenta kompanije Goldman Saks za Evropu, saopštila je Vlada Srbije.

Na radnom ručku bilo je reči o ekonomskim merama, finansijskoj konsolidaciji, unapređenju poslovne klime i privlačenju stranih investicija.

„Moramo da stvorimo zdrav bankarski sistem da bi obezbedili ekonomski rast“, naglasio je premijer Vučić.

U tom kontekstu razgovaralo se o modelima rešavanja loših plasmana banaka i kvalitetnom upravljanju deviznim rizicima, kao i o pitanjima kvalitetnog upravljanja infrastrukturom i infrastrukturnim projektima, prenela je Vlada Srbije i dodala da je tema razgovora bio i proces podrške strateškim privatizacijama.

Inače predstavnici Goldman Saksa, jedne od najvećih investicionih banaka na svetu, posetili su Srbiju sredinom prošle godine kada su, saopštila je tadašnja Vlada Srbije, bili zainteresovani za ulaganje u Srbiju. Nažalost, Goldman Saks nije kasnije postala poznata po nekom ulaganju u našu državu.

Premijer Aleksandar Vučić ranije danas sastao se i sa Vilijamom Hejgom, liderom Donjeg doma britanskog parlamenta, s kojim je takođe razgovarao o ekonomskim temama.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com