Stanarima ponuđeno preseljenje iz smrdljivih zgrada

Stanarima takozvanih smrdljivih zgrada u naselju Dr Ivana Ribara ponuđeno je „nekoliko solucija za rešenje problema u tim zgradama“, rečeno je nakon sastanka predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa predstavnicima Građevinske direkcije Srbije, Instituta „Vinča“ i samim stanarima.

Posebni savetnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Rade Obradović rekao je da je Građevinska direkcija Srbije svim stanarima zgrada na Novom Beogradu ponudila da se opredele za stanove na nekim drugim lokacijama koje je gradila direkcija, da se raskinu ugovori i nadoknade troškovi ili da dve ugovorne strane postignu dogovor, ali i da, kako je rekao, rešenje tog problema potraže na sudu.

“Reč je o značajnom pomaku jer će svaki od stanara imati mogućnost da izabere bilo koju od navedenih opcija. Najveći broj građana želi da živi u tim stanovima, samo pod uslovom da zgrada bude sanirana i bezbedna za život. Međutim, sa svakim od 200 stanara će biti razgovarano i biće im ponuđena svaka od ovih mogućnosti“, naglasio je Obradović, piše u saopštenju ministarstva.

Projekat sanacije zgrada u Dr Ivana Ribara radiće Institut Vinča u saradnji sa fakultetima, odnosno stručnjacima koji su nesporni autoriteti u svojim oblastima.

„Mora da se proveri šta se dešava sa vodovodnim cevima i sa svakim elementom zgrade, jer kada se završi sanacija stanari moraju biti sigurni da žive u potpuno bezbednom okruženju“, kategoričan je Obradović.

Na sastanku je dogovoreno i da se urađeni program sanacije dopuni, jer su nedostajali elementi koji se tiču kontrolnih merenja, načina na koji će se sprovoditi radovi i meriti rezultati.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com