Djani Infantino : Evropski licemeri, treba da se izvinjavate 3000 godina

Domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2022.godine arapska država Katar izložena je gotovo besprimernoj diskreditaciji u zapadnim medijima, a njihovi gledaoci i slušaoci pozivima da ne gledaju fudbalske utakmice, koje će ti isti mediji prenositi i na reklamama zaradjivati. Diskreditaciji je izložen i Djani Infantino šef Svetske fudbalske federacije (FIFA), koja je Kataru organizaciju fudbalskog prvenstva dodelila iako u vreme dodele nije bio na čelu FIFA.

Dan pre početka tog sportskog dogadjaja, u odbranu Katara odlučno je stao  Infantino.

„Za sve što smo mi Evropljani učinili tokom 3000 godina trebalo bi da se izvinjavamo tokom sledećih 3000 godina, a pre nego što počnemo da delimo moralne lekcije ljudima“, rekao je Infantino na konferenciji za štampu, a prenosi France24.

(Inače, francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je da se sport ne politizuje i najavio da će sportskom dogadjaju u Kataru prisustvovati).

Katar je oštro kritikovan zbog položaja radnika – migranata, LGBT populacije, zato što ženama nije dozvoljeno da igraju fudbal, zbog navodno neosnovanih katarskih tvrdnji da će ovogodišnje Svetsko prvenstvo u fudbalu biti ekološki najodrživije dosad…o optužbama da je organizaciju dobio korupcijom da se i ne govori.

“ Danas se ja osećam kao Katarac, osećam se kao Arapin, osećam se kao Afrikanac, osećam se kao gej, danas se osećam kao hendikepiran, danas se osećam kao radnik migrant“, ovaj je nastup Infantina, Italijana iz Švajcarske, oženjenog Libankom, oca četiri kćeri, ocenjen kao teatralan.

„Ovo me seća moje lične istorije jer ja sam bio sin radnika migranata. Ja znam šta to znači biti diskriminisan, uznemiravan, biti kao dete migranata diskriminisan [u Švajcarskoj]jer sam bio ridj, jer sam bio pegav, jer sam kao Italijan loše govorio nemački „, rekao je Infantino.

On i dalje tvrdi da su Katar i FIFA ostvarili veliki napredak u zaštiti radnika – migranata u toj zemlji i čudi se da niko ne priznaje napredak.

“ Medju velikim kompanijama, koje zaradjuju milijarde u Kataru, koliko njih je regulisalo pitanje radnika -migranata? Nijedna, jer bi promena propisa značila manji profit. Ali mi, mi smo to uradili“, rekao je Djani Infantino dan pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu.

To se prvenstvo ove godine održava u bogatoj arapskoj državi Katar koja je u borbi za organizaciju tog sportskog dogadjaja pobedila SAD.

Prvenstvo počinje utakmicom izmedju reprezentacije zemlje domaćina i reprezentacije Ekvadora.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com