Fijon se povlači iz politike, a poručuje

Fransoa Fijon, trećeplasirani u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, objavio je da se privremeno povlači iz politike.

On je pozvao svoje pristalice da u drugom krugu predsedničkih izbora, koji se održava u nedelju 7. maja, glasaju rukovodeći se zdravim razumom.

„Program Nacionalnog fronta u sferi ekonomije neizbežno će razoriti ekonomiju Francuske“, rekao je on i pozvao republikance da se ujedine u zaštiti vrednosti koje zastupaju jer „samo one imaju smisla“.

U drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj suočiće se Marina Le Pen sa krajnje desnice i nezavisni kandidat Emanuel Makron, koji je do nekoliko meseci pred izbore bio ministar ekonomije u vladi Socijalističke partije Francuske.

Fransoa Fijon je na predizborima za kandidata desnog centra na predsedničkim izborima pobedio dva jaka kandidata, bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija i bivšeg ministra inostranih poslova Alana Žipea. Neko vreme je bio vidjen kao pobednik trke za visoku funkciju u Jelisejskoj palati, a onda je list „Okovani patak“ obnarodovao da je fiktivno zapošljavao suprugu Penelope kao svog parlamentarnog pomoćnika što je njoj u dužem vremenskom periodu obezbedilo prihod od skoro milion evra. Iako je protiv njega pokrenuta i istraga, Fijon je odbio da se povuče iz predsedničke trke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com