Gola istina Zorana Milanovića :Stoltenberg u Seulu ne predstavlja moju zemlju i mene

Današnji govor hrvatskog predsednika Zoranom Milanovića obišao je i region i svet.

Milanović se osvrnuo na posetu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga Južnoj Koreji i Japanu.

„Ne možemo i nećemo biti dovedeni da potpuno ovisimo o tudjoj volji na koju nemamo nikakav uticaj. Vidim da je šef NATO u Južnoj Koreji i Japanu. Čovjeka znam 20 godina, mene i moju zemlju tamo ne predstavlja. To nije prostor NATO, ali je u susedstvu Kine. To nema veze s Hrvatskom. Rade se stvari na koje nemamo utjecaja, niti nas iko pita, a mogu nas već sutra duboko obavezivati „, rekao je predsednik Hrvatske a prenose hrvatski mediji.

Što se Ukrajine tiče, rekao je Milanković,“ načelno sam protiv toga da, se tamo šalju sredstva. Tamo ginu ljudi, a plana nema“.

Milanović je rekao da neki u Evropskom parlamentu govore o „kidanju Rusije“ i da je to mahnito.

On je rekao da pokušava da otvori oči drugima jer „srljamo u rat sa supersilom“.

„Ništa vi ne razumijete. Usporedjujete mi Srbe, ove opančare, koji su se tu [u Hrvatskoj]pobunili sa svetskom nuklearnom supersilom“, rekao je Milanović.

„Vidim što se dogadja,kako sulude emocije vode Evropu u nešto sa čim se neće moći nositi… Ukrajinci patološki mrze Ruse, to je činjenica. Hrvati nisu toliko mrzili Srbe, koliko ovi tamo mrze Ruse“, odgovarao je predsednik Hrvatske na pitanje zašto se protivi isporukama oružja Ukrajini.

„Od 2014.do 2022.godine mi gledamo kako netko provocira Rusiju s namjerom da ovaj rat izbije. Izbio je“rekao je Milanović.

On je, kako opširno prenose hrvatski, regionalni i svetski mediji, rekao da nijedan američki tenk godinu dana neće otići u Ukrajinu, ali će biti poslati svi nemački tenkovi,a nemačke tenkove čeka ista sudbina kao ranije.

„Ovo nije pitanje morala, gde su ljudi do jučer bili razigrani pacifisti u haljinicama i sad bi rastrgli ljude. Ovo je duboko nemoralno što radimo kao kolektivni Zapad. Njemački tenkovi će još homogenizovati Ruse. I Kinu“rekao je Milanović.

On je rekao da su u ratu Ukrajine i Rusije ulozi podignuti visoko, pa se ne mogu povući ni jedni ni drugi.

„Ulazimo sve dublje u sukob sa supersilom. Znate kako oni na kraju gube rat? Tako da upotrijebe nuklearno oružje“ rekao je Milanović.

On je rekao da Krim više nikad neće biti ukrajinski i da „tako govore vodeći njemački generali“.

Rusi su cinici i pozvaće se na aneksiju Kosova, koju ja podržavam, rekao je Milanović.

Na pitanje novinara ko je anektirao Kosovo, Milanović je rekao :
„Medjunarodna zajednica. Mi smo anektirali. Kosovo je izuzeto iz Srbije. Tko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Ali kad je to jednom napravljeno bez volje države kojoj je Kosovo pripadalo, a to je bila Srbija odnosno Jugoslavija, koja nama nije prijateljska i baš nas briga za njih, bilo je samo pitanje vremena kada će Rusi, ili neko treći napraviti isto. Sad se to dogadja“, rekao je Milanović, kako prenose hrvatski mediji.

On je rekao da ne dovodi u pitanje Kosovo nego koncept „u kojem neko misli da ima pravo na sve kad mu to odgovara,a kad to onaj drugi radi, onda je to kriminal“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com