Grčka se odmetnula: Isplanirali veće troškove za ovu godinu

Grčka sapunica drmala je bukvalno ceo svet pretprošle i dobrim delom prošle godine. Međutim, zahvaljujući ukrajinskoj krizi, gađanju sankcijama između Rusije i zapadnih zemalja, i ponajviše izbegličkom talasu, Grčka je sada daleko od centra pažnje svetskih medija.

grčka

Međutim, dešavanja u Grčkoj su sve sem mirna. Protestuje se zbog odavno dogovorenog seta ekonomskih reformi, najviše zbog reformi penzionog sistema, a u Vladi Grčke, koju i dalje predvodi Aleksis Cipras, stanje je konfuzno.

Kako prenose grčki mediji, i pored dogovora sa međunarodnim kreditorima, Vlada Grčke je za ovu godinu isplanirala veće troškove u odnosu na prethodnu. I to za skoro pola milijarde evra.

Planirano smanjenje izdataka za Vojsku Grčke precrtano je upravo zbog, poručuju iz Atine, izbegličke krize. Planira se i povećanje izdataka za plate u javnom sektoru i to za 150 miliona evra.

Grčkoj verovatno predstoji nova revizija nekoliko puta dogovaranih reformi sa međunarodnim kreditorima. Ali, ako su mediji zaboravili na Grčku, kreditori sigurno nisu. Samo sada imaju i druge probleme, poput Ukrajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com